Een mooie wandeling door de duinen naar het strand. Op het strand bij Paal 28 is er de mogelijkheid om te stoppen. De terugweg volgt het voetpad dat niet ver van de Krimweg door de duinen loopt.


Een korte wandeling van ongeveer een uur die je door het Krimbos voert ten noorden van het vakantiepark.


Een korte wandeling die aan de zuidkant van het vakantiepark loopt tussen de golfbaan en de duinen.


Een iets langere wandeling met verschillende mogelijkheden voor versnaperingen. Het gaat door de Krimbos richting De Cocksdorp. Vanaf hier kunt u over de dijk lopen (graag de poorten weer sluiten) in de richting van de vuurtoren. Langs het strand, langs de strandpaviljoens Kaap Noord en Faro 2 richting Paal 28. De terugweg volgt weer het voetpad dat niet ver van de Krimweg door de duinen loopt.


Op deze iets grotere tocht kun je jezelf belonen met een ijsje bij boerderij Labora. (naar onze mening het lekkerste ijs van heel Texel)

 

U volgt het Hanenplaspad en steekt de Postweg over en over een brug het Roggeslot. Kort na de ijsboerderij gaat het wandelpad links door de velden in de richting van de dijk. Blijf aan de linkerkant van de oude priel, dan bereikt u na ongeveer 1,5 km de dijk. De wandeling gaat over de dijk naar de oude haven van De Cocksdorp. Er zijn plaatsen om te stoppen voor een drankje op het terrein.


Deze rondwandeling start op de parkeerplaats bij Paal 28. Via een poortje betreed je het natuurgebied. Bovenaan de wandeling heb je een fantastisch uitzicht over De Slufter.Vakantiehuis De Lepelaar

Roggeslootweg 742

De Cocksdorp Texel

                        de_lepelaar@freenet.de

 

PHP Hits Count