Texel heeft sportvissers veel te bieden. De geschubde prooi kan nagespeeld worden op de Noordzeestranden, in de Waddenzee of in de binnenwateren.

 

Een van de hotspots voor surfvissen op Texel is Paal 28, niet ver van ons vakantiehuis. Andere hotspots zijn bij de vuurtoren, of bij de golfbrekers tussen De Koog en Den Hoorn.

 

Weten wanneer het water loopt en wanneer het opraakt, is belangrijk voor succesvol vissen in de branding of in de Waddenzee. Daarom heb ik hier de getijdenkalenders voor de Noordzeestranden en voor Oudeschild gekoppeld. Ook is het goed om te weten wanneer het tij laag is voor het verzamelen van de zeepieren.

 

Pieren kunnen worden verzameld voor persoonlijk gebruik. Er kunnen beperkingen zijn vanwege seizoensgebonden of het hele jaar door beschermde gebieden - let op de informatie. Pieren en ander visaas en visaccessoires zijn te koop bij J. Hottentot (Vuurtorenweg 66, De Cocksdorp) of in Voordeelland (Heemskerckstraat, Oudeschild). 

 

Voor het vissen op zout water is geen speciale vergunning vereist. Wettelijke minimumafmetingen, gesloten seizoenen en zaklimieten moeten in acht worden genomen.

 

Voor de binnenwateren is de Texelse visvergunning vereist. Deze is te koop bij VVV Texel of bij J. Hottentot (Vuurtorenweg 66, De Cocksdorp).

 

Een graafvork en emmer voor het opvangen van zeepieren, evenals surfhengelhouders zijn aanwezig bij het vakantiehuis en mogen gebruikt worden. Vervang defect materiaal.


Vakantiehuis De Lepelaar

Roggeslootweg 742

De Cocksdorp Texel

                        de_lepelaar@freenet.de

 

PHP Hits Count